

Pursuant to A.R.S. § 38-431.02, notice is hereby given to the members of the **Tucson Pima County Bicycle Advisory Committee** (TPCBAC) and to the general public, that the TPCBAC will hold the following meeting, which is open to the public:

Meeting Date: Wednesday, April 16th, 2025 at 6 pm

Join with Teams: Meeting

Join by Phone at: +1 213-293-2303

Passcode: 879149429#

Phone Conference ID: 879 149 429#

### Please join early if additional technology help is required.

- Staff will be available at 5:45 pm for assistance.
- Members, please refrain from discussing any TPCBAC business prior to the meeting being called to order.
- Members cameras on if possible; attending Public cameras off, please.
- All microphones on mute when not speaking, please.

Please join the meeting by 5:50 pm to establish connections, work out any technical issues, and facilitate a prompt starting time. At the start of the meeting, we will begin by establishing that a quorum of at least 11 members is present. If unable to establish a quorum, all staff are required to leave and the scheduled meeting will be canceled.

# **AGENDA**

#### Agenda Item

**Project Duration/Starts** 

1. Roll Call, Call to Order, and Approval of Minutes previous meeting. 10 min/6:00 Roll call, and approval of the March 26th, 2025 meeting minutes. (Committee members must abstain from voting on minutes if they missed the preceding meeting. For approving the minutes, the majority of voting members is sufficient – quorum is not needed.)

(BAC Chair leads the discussion)

2. Call to the Public.

10 min/6:10

Opportunity for the public to address the TPCBAC. Due to time constraints, the total time allocated for this item is 10 minutes and all individuals will be limited to 3 minutes each. If additional time is needed to address a particular issue, it may be considered for addition to the agenda at a future meeting. Additionally, comments from the public submitted to our website will be shared anonymously. (BAC Chair leads the discussion)

#### 3. Updates from Law Enforcement.

10 min/6:20

Status report from the Tucson Police Department (TPD) regarding any recent or upcoming bicycle-related actions or activities. Questions for TPD representatives. Potentially Law Enforcement can also stay for the next discussion topic. (BAC Chair leads the discussion)

## 4. 100 Acre Woods Bike Park Project Update

10 min/6:30

(Stephanie Kopplin)

## 5. Review Letter: Sabino Canyon / Tanque Verde Intersection

15 min/6:45

A letter will be discussed.

The issue is whether it is possible to advance the proposal for an extension to 'The Loop Pathway' (shown on maps as Loop Extension #4) in order to provide a safe alternative for cyclists trying to access Tanque Verde from the Craycroft area. (Daphne Hope leads the discussion)

## 6. Potential updates from UofA bike theft statistics

5 min/7:00

(Anona Miller)

### 7. Review draft letter to UofA for deterring bike theft

15 min/7:05

A letter will be discussed.

(Krista Post leads the discussion)

### 8. Filling BAC vacancies

5 min/7:20

Update on constant effort to fill vacant slots on the committee (Lydia will provide update)

## 9. Review progress TPCBAC members of recording safety gaps.

10min/7:25

Nicole Sanderson leads the discussion. Members will present results.

#### 9. [Additional discussion time or additional items here]

10 min/7:35

#### 10. Announcements, Updates, and Questions for Related Entities.

10 min/7:45

• GABA,

Daphne Hope

• CSCC,

**James Wood** 

Plan Tucson, James WoodLoop Subcommittee Randy Ford

### 11. Announcements, Updates, and Questions for Staff.

10 min/7:50

- **City of Tucson,** (Lydia Barker-Winkworth)
- Pima County, (Mike Hendrix)
  Marana Update, (David Andrews)
  PAG, (Hannah Oden)
- 12. Discussion next meeting dates // Goal Setting/Next Meeting. 10 min/7:55 Ingmar is out of town on the 21st of May.

Should we have meeting on the 18th of June? (Usually we skip on summer meeting)

Committee will consider and discuss upcoming agenda items for the next meeting and the ongoing goal-setting plans.

Items on the wait-list / that had come up in the past::

- **Consider improving lighting along dark bike boulevards.** (Ingmar Riedel-Kruse leads the discussion)
- **Presentation on Bike Bait findings** (Anona Miller leads the discussion)
- Discussion on a future in-person meeting? Or committee outing?
- 13. (If time allows) Personal introduction of (new) BAC members 5 min/7:55 Individual newer (but also longer-term) committee members will briefly introduce themselves and share anything they would like to. Discussions are welcome. This agenda item may be dropped or expanded depending how much meeting time is left.
- 14. Adjournment.
- \* NOTE: TPCBAC next meeting will be Wednesday May 21st, 2025 at 6:00 p.m.

If you require accommodation or materials in an accessible format or require a foreign language interpreter or materials in a language other than English, please notify the Tucson Department of Transportation Office at 520-791-4391 at least five (5) days in advance.